Politika piškotov

S strani Informacijskega pooblaščenca, je bilo 21.3.2013, navedeno v sporočilu za javnost, da skladno s spremenjenim Zakonom o elektronskih komunikacijah, pričnejo 15.6.2013 veljati za vsa spletna mesta v Sloveniji, nove zahteve glede uporabe piškotkov.

V nadaljevanju vas seznanjamo o piškotkih, ki jih uporabljamo.

Kot večina spletnih strani, tudi ta uporablja piškotke.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, shranjene na vašem računalniku. Uporabljamo jih za spremljanje obiska strani. Vsebujejo informacijo o vašem računalniku, ne pa tudi vaših osebnih podatkov. Sam piškotek torej ne vsebuje in ne zbira informacij, ne vsebuje osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas identificirale.

Z dostopom do spletne strani se strinjate z uporabo politike piškotkov. Z uporabo piškotkov zbiramo podatke o obiskih naših spletnih strani. Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo vaš računalnik in izvemo podrobnosti o vašem zadnjem obisku z namenom, da vam je brskanje še udobnejše in prilagojeno vam.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko v nastavitvah brskalnika to kadarkoli spremenite in s tem preprečite avtomatski sprejem piškotkov.